Postup přípravy receptu Hovězí srdce na smetaně:
Na polovině dávky tuku osmažíme kočka očištěné kořenové zeleniny a kostičky cibule. Přidáme strouhanou citrónovou kůru, koření, podlijeme vývarem a zakapeme octem. Pak vložíme obě poloviny očištěného srdce, které jsme hustě prošpikovali špekem. Osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas podlijeme vývarem a obrátíme. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou ze zbytku tuku a hladké mouky a dohladka rozvaříme. Pak omáčku propasírujeme, dochutíme cukrem, hořčicí, citrónovou šťávou a vínem. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nakonec v ní prohřejeme plátky srdce.
Hovězí srdce na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.