Použité suroviny receptu Telecí játra s cibulkou, anglickou slaninou a bramborami:
200 g telecích jater
| 400 g nových brambor
| 2 lžíce oliv. oleje
| 4 jarní cibulky
| 4 plátky angl. slaniny
| 1 lžička sladké papriky
| 1 lžíce hl. mouky
| hrst petrželky
| sůl a pepř
| 150 ml zelenin. vývaru
| na ozdobu zakys. smetana
Postup přípravy receptu Telecí játra s cibulkou, anglickou slaninou a bramborami:
Brambory rozpůlíme a vaříme 15 minut. Slijeme a opékáme 4-5 minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Pak je vyjmeme z pánve a dáme stranou. Vhodíme na jemné kolečka nakrájenou cibulku a slaninu a smažíme 4 minuty. Mezitím ochutíme mouku paprikou, trochu soli a pepře a obalíme v ní játra. Vsypeme je do pánve a smažíme 3 minuty. Přihodíme brambory a rychle prohřejeme. Přimícháme najemno nasekanou petrželku, osolíme a směs rozdělíme na talíře. Do pánve nalijeme vývar a ze dna odškrábneme všechny výpečky. Necháme 2 minuty probublávat. Omáčkou zalijeme játra a brambory. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a poprášené mletou červenou paprikou.
Fotky receptu Telecí játra s cibulkou, anglickou slaninou a bramborami: