2 středně velké cibule, pokrájené
| 4 lžíce olivového oleje
| 200 g anglické slaniny
| 2 stroužky česneku
| 400 g těstovin (mašličky
| 3 žloutky
| 50 g parmazánu
| 100 g hrášku (i mraženého)
Postup přípravy receptu Mašličky Carbonara:
1. Osmažte cibuli
Na oleji smažte cibuli, až začne měknout (maximálně deset minut).
2. Přidejte slaninu
Přidejte nakrájenou slaninu i nadrobno nasekaný česnek. Snižte teplotu a ještě asi pět minut smažte.
3. Uvařte těstoviny
Připravte těstoviny podle návodu na obalu. Do mísy tak velké, aby se tam vešly i uvařené těstoviny, dejte žloutky a vsypte parmazán. K cibuli se slaninou vmíchejte hrášek (mražený předem spařte vroucí vodou).
4. Vše smíchejte
Mašličky sceďte, ale trochu vody si dejte stranou. Horké těstoviny vsypte do mísy ke žloutkům a k sýru a důkladně promíchejte. Přidejte cibuli s česnekem a slaninou. Podle potřeby zalijte trochou vody z těstovin, aby bylo jídlo šťavnatější.
Podávejte: samotné nebo s křupavým zeleninovým salátem salátem
Fotky receptu Mašličky Carbonara:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!