Postup přípravy receptu Maso s cibulí po čínsku:
Maso očistíme od šlach a blan a nakrájíme na hranolky (proužky) velké a silné jako menší malíček (průměr zhruba kolem 1 cm) a osolíme. V misce rozmícháme solamyl s mlékem nebo vodou, vmícháme mouku a vejce, až vznikne těstíčko husté zhruba jako na palačinky (pokud potřebujeme, zahuštujeme moukou, ředíme mlékem nebo vodou). Vložíme nakrájené a osolené maso a dobře promícháme, aby byl každý kousek masa směsí obalen.
Vše z misky vlijeme na hodně rozpálený olej (až se z něj téměř začíná kouřit) a za stálého promíchávání vařečkou opékáme tak dlouho (zhruba 4-6 minut), až se jednotlivé kousky obaleného masa již k sobě neslepují.
K tomuto téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky česneku a na proužky nakrájenou papriku. Zastříkáme sójovou omáčkou, úsporně podlijeme vřelou vodou a za stálého míchání necháme po chvilce zeleninu změknout. Pozor - cibule nesmí zhnědnout, jen zesklovatět!
Jídlo se hodí i ke slavnostnějším příležitostem, je chutově vynikající, efektní a můžeme si vše na smažení připravit předem.