Použité suroviny receptu Masová miska se sněhovou čepicí:
500 g vepřového masa na guláš
| 3 mrkve
| rostlinný olej
| sůl
| mletý černý pepř
| špetka nastrouhaného muškátového oříšku
| 4 bílky
| 100 g nastrouhaného sýra
| kousek čerstvého zázvoru
| zelená petrželka nebo jiné bylinky
Postup přípravy receptu Masová miska se sněhovou čepicí:
Kousky masa a kolečka omyté a očištěné mrkve opečeme na rozpáleném oleji. Vše osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, podlejeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Poté směs přemístíme do zapékací misky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj nastrouhaný sýr, zázvor a nasekanou zelenou nať bylinek. Masovou směs přikryjeme ochuceným sněhem a zapečeme v troubě při 180 stupních Celsia asi 10 minut. Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem. Maso kombinujeme i s jinou kořenovou zeleninou a bylinkami.
Fotky receptu Masová miska se sněhovou čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!