1 hrnek mletého masa
| 1 ks cibule
| 2-3 lžíce oleje
| 1 hrnek pokrájené mrkve a celeru
| sůl
| 3-4 lžíce rajčatového protlaku
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 4 ks vejce
| pepř
| vývar nebo voda na podlití
| nadrobno pokrájená petrželka
Postup přípravy receptu Masová pánev :
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme masovou pánev na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou.
Fotky receptu Masová pánev :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!