Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Masová žemlovka :
500 g mletého masa
| 4 ks rohlíky
| 1 ks cibule
| 2 ks stroužky česneku
| 4 ks vejce
| 100 ml mléka
| 2 lžíce másla
| 6 lžic sýra
| sůl, pepř, majoránka, pažitka
| olej
Postup přípravy receptu Masová žemlovka :
Cibuli nasekáme na kousky a necháme na oleji v pánvi zezlátnout. Mleté maso opečeme na trošce oleje, osolíme, přidáme utřený česnek, majoránku a osmaž.cibulku. Zatímco směs chladne, vytřeme menší pekáček máslem. Na dno dáme rohlíky pokrájené na kolečka, na ně masovou směs, vše zasypeme sýrem a opět rohlíky, mas. směs, sýr až je pekáček plný. Horní vrstvu tvoří rohlíky. Poté vše zalijeme rozšleh. vejci smíchanými s trochou mléka. Povrch posypeme sýrem a masovou žemlovku dáme do trouby vyhřáté na 200 stup. zapéct na 20 až 30 minut.
Fotky receptu Masová žemlovka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!