Postup přípravy receptu Masové krokety s vejci:
Polohrubou mouku smícháme s vejci a vodou a připravíme těsto jako na lívance, které necháme 15 minut odpočinout. Celerovou nať, cibuli a maso nasekáme nadrobno. Maso opečeme na malém množství oleje, pak přidáme sójové klíčky, celerovou nať a cibuli a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme oloupaná vařená vejce nakrájená na kostičky, náplň dochutíme cukrem, sójovou omáčkou a chilli kořením, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z připraveného těsta upečeme na pánvi s trochou oleje nebo tuku tenké placičky. Na každou položíme trochu náplně, dva protilehlé kraje placičky složíme do středu, stočíme ji a konce spíchneme párátkem. Krokety opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dorůžova. Z hotových kroket odsajeme přebytečný tuk nebo olej pomocí kuchyňských papírových utěrek a podáváme.