Postup přípravy receptu Masové kuličky s vinnou omáčkou a rajčaty :
Housku namočíme do mléka. Oloupanou cibuli posekáme. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm zesklovatíme 1/2 pokrájené cibule. Posypeme moukou, krátce zasmahneme, přidáme rajčata, zalijeme vývarem a 50 ml vína.
Česnek oloupeme, 1 stroužek přilisujeme do omáčky, zbytek posekáme. Omáčku asi 15 minut povaříme.
Housku vymačkáme a vmícháme do mletého masa se zbytkem posekané cibule, česnekem, vejci a zbylým vínem. Maso osolíme, opepříme a ochutíme harisou.
Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a kuličky na něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové knedlíčky vložíme do omáčky a dusíme dalších 5 minut.
Rajčatovou vinnou omáčku osolíme, opepříme a přisladíme. Kuličky z mletého masa rozdělíme na talíře s omáčkou a ozdobíme několika snítkami petrželky. Jako přílohu podáváme brambory s rozmarýnem a listový salát.