Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Masové tortilly:
500 g libového předního hovězího
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 1 pokrájenou cibuli
| 2 rozdrcené stroužky česneku
| 1 lžíci směsi mexického koření
| sůl a pepř
| 1 hotovou tortilu
| list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata
| skrojek limety, případně kopeček zakysané smetany na dochucení
Postup přípravy receptu Masové tortilly:
500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku. Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem. Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte. Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.
Fotky receptu Masové tortilly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!