Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Masovorýžové kuličky:
1 hrnek krátkozrnné bílé rýže
| 1/2 kg mletého vepřového masa
| 4 šalotky, nakrájené
| 4 konzervované vodní kaštany, umyté a nakrájené
| 1 čajová lžička cukru
| 1 čajová lžička soli
| 2 stroužky česneku, prolisovaného
| 2 čajové lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
| 1 čajová lžička sezamového oleje
| 2 čajové lžičky světlé sojové omáčky
| 2 čajové lžičky rýžového vína
Postup přípravy receptu Masovorýžové kuličky:
Rýži dáme do středně velké mísy. Zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut tak. Po 30 minutách vodu vylejeme a rýži vysušíme.
Smícháme vepřové maso, šalotky, kaštany, cukr, sůl, česnek, zázvor, sezamový olej, sojovou omáčku a rýžové víno. Mokrýma rukama pak směs mícháme, dokud vše není opravdu dobře spojeno. Rozdělíme zhruba do 20 částí, ze kterých vytvarujeme malé koule, které obalíme v rýži, až jsou celé pokrytý.
Koule potom připravujeme na páře 30 minut a hotové podáváme s teplou sojovou omáčkou.
Fotky receptu Masovorýžové kuličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!