Postup přípravy receptu Masový vývar s houskovými knedlíčky:
Starší rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme vlažným mlékem a necháme mléko vsáknout. Sýr nastrouháme najemno, petrželovou nať a bazalku opláchneme, necháme okapat a pak nasekáme. Do máčených rohlíků přidáme vejce, krupici, ementál, nasekané bylinky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a všechno důkladně promícháme. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a společně se zeleným hráškem orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji. Pak orestovanou zeleninu zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Z připraveného těsta vytvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a opatrně je vkládáme do vroucího vývaru. Knedlíčky vaříme v polévce pozvolna asi 15 minut.