Použité suroviny receptu Masový vývar se zeleninovou vložkou:
500 g hovězích kostí a masa na polévku
| 1 pórek
| 250 g mrkve
| 1 cibule
| 300 g celeru
| 1 bobkový list
| 1/2 lžičky zrnek černého pepře
| 2 malé cukety
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Masový vývar se zeleninovou vložkou:
1. Omyjeme kosti a maso. Očistíme a omyjeme pórek a 100 g mrkve. Oloupeme cibuli a celer.
Zeleninu a cibulí nadrobno nakrájíme a spolu s kořením, masem a kostmi vložíme do hrnce s 1 litrem studené vody. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Přitom sbíráme z povrchu pěnu. Vývar přecedíme do čisté nádoby.
2. Očistíme a omyjeme cukety. Nastrouháme je na tenká kolečka a ta nakrájíme na jemné nudličky. Dáme na 2 min. povařit do vroucí osolené vody, vyjmeme a prudce zchladíme pod tekoucí vodou.
3. Vývar prohřejeme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a vložíme zeleninové nudličky.
Fotky receptu Masový vývar se zeleninovou vložkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!