Na korpus:
| 200 g hladké mouky
| 50 g kakaového prášku
| 1 žička prášku do pečiva
| 1/2 lžičky soli
| 250 g změklého másla
| 280 g krupicového cukru
| 1 lžička vanilkového extraktu
| 4 vejce
| 100 g vlašských ořechů, nahrubo posekaných
| Na bílou vrstvu:
| 500 g plnotučného tvarohu
| 2 sáčky vanilinového cukru
| 50 g změklého másla
| Na polevu:
| 175 g čokolády s mátovou příchutí, na kostky
Postup přípravy receptu Mátový Míša:
1. Připravte základ
Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.
2. Bílá vrstva
Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.
3. A čokoláda navrch!
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.
Fotky receptu Mátový Míša:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!