Postup přípravy receptu Maxi rohlík na sladko:
Droždí rozdrobíme do vlahého mléka, přidáme lžíci cukru, posypeme hladkou moukou a necháme vykynout. Mouku smícháme se zbylým cukrem, solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, žloutky a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme ještě vlažné mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným a vychladlým tukem tak, aby se těsto nepřichytávalo na stěny mísy. Posypeme moukou, přikryjeme a necháme vykynout. Potom si těsto rozválíme jako na závin. Tuto placku posypeme skořicí, cukrem a sem tam poklademe kousky másla nebo jiného dobrého tuku. Celé to opatrně zarulujeme jako závin. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a mírně ohneme do tvaru rohlíku. Potřeme vajíčkem a dáme pect do vyhřáté trouby asi tak na 45minut. Hotový je až když má krásnou zlatavou barvu. Tentu rohlík se dá dělat s jakoukoliv náplní.