1. Telecí panenku nejprve pořádně omyjeme ve vodě a očistíme ji. Potom ji nakrájíme na špalíčky zhruba 12 kousků. Každý špalíček uprostřed opatrně nařízneme a do vzniklé kapsy vložíme kousek sýra.
2. Okraje naplněných medailonků jenom lehce přimáčkneme rukou a pak je ještě svrchu osolíme. Následně na pánvi rozehřejeme olej a telecí medailonky na něm postupně z obou stran opečeme.
3. Opečené medailonky přemístíme do pekáčku. Na každý kousek masa položíme plátek sýra a lístek čerstvé šalvěje. Všechno to necháme zapéct v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu asi 5-7 minut.
4. Na pánev do zbylé štávy, ve které jsme opékali maso, přidáme dvě lžíce brusinkového kompotu, červené víno, žitnou, špetku chilli a ned. Všechno to promícháme a ještě krátce povaříme. Zapečené telecí madailonky pak podáváme s touto teplou brusinkovou omáčkou.
Fotky receptu Medailonky s brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!