1. Vepřové maso nejdříve nakrájíme na medailonky, lehce ho naklepeme, podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet. Čerstvou petrželku a plovinu bazalky nasekáme a potom smícháme s polovinou oleje i nasekanými kapary.
2. Potom medailonky zprudka opečeme z obou stran na pánvi, promícháme s nachystanou bylinkovou směsí a necháme je někde na teplém místě. Výpek zalijeme vývarem s necháme lehce odvařit.
3. Obě kedlubny důkladně oloupeme a nakrájíme je na špalíčky. Hrachové lusky opláchneme vodou a necháme je pořádně okapat. Ve vroucí osolené vodě pak povaříme zhruba 1 minutu nakrájené kedlubny. Potom k nim ještě přidáme lusky a všechno necháme už jen krátce přejít varem.
4. Na závěr scedíme zeleninu, necháme ji okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme medailonky proložené lístky bazalky, plátky citronu a nakonec pokapeme výpekem a zbylou bylinkovou směsí.
Fotky receptu Medailonky s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!