Postup přípravy receptu Medová grilovaná žebra:
Žebra očistíme, odstraníme blánu na vnitřní straně, osolíme je, opepříme, naskládáme do pekáče tučnou vrstvou nahoru, podlijeme 1 dl vody, přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme 2-3 hodiny. Po vychladnutí žebra potřeme medem a omáčkou Barbecue a necháme uležet. Troubu rozpálíme na horní pečení na 190 stupňů Celsia. Marinovaná žebra rozdělíme na porce o velikosti asi 10 cm, položíme je na pekáček s roštem, vložíme do trouby a 8-10 minut grilujeme dozlatova z jedné strany. Pak žebra otočíme a grilujeme ještě dalších 8-10 minut. Žebra rozdělíme na talíře a ihned je podáváme, doplněná studenými omáčkami, kečupem, křenem nebo hořčicí a čerstvým chlebem nebo kečupem.