Postup přípravy receptu Medová hruška:
Hrušky částečně oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme z nich jádřinec. Uvaříme je ve víně s medem, pepřem a kmínem. Můžeme je vařit i celé, ale v tom případě příprava trvá asi o 10-15 minut déle. Uvařené hrušky úhledně narovnáme na mísu a připravíme si medovou omáčku.
V hrnci rozmícháme 5 žloutků a 300 ml vína s medem, ve kterém jsme vařili hrušky. Směs případně ještě dosladíme medem. Hrnec s teplou vodou dáme na oheň a na něj postavíme kotlík se všemi přísadami. Metlou je rychle vyšleháme do husté pěny. Nakonec zašleháme pár kapek olivového oleje. Poté pěnu rychle odstavíme. Dáváme pozor, aby se voda nevařila příliš prudce, protože žloutky by se mohly srazit. Omáčka má být hustá, jemná a mírně alkoholická. Přelijeme jí připravené hrušky, okořeníme pepřem a podáváme.