Postup přípravy receptu Medová kachna na hruškách:
Kachnu důkladně očistíme, osolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a poté nakrájíme nahrubo. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince.
Tři půlky hrušek vložíme dovnitř kachny, kam přidáme také špetku tymiánu, rozmarýnu, asi 8 hřebíčků a kachnu zašijeme.
Na dno pekáčku nasypeme nakrájenou cibuli, 10 zrnek pepře a položíme naplněnou kachnu. Přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme asi 30 minut, potom kachnu podlijeme trochou vody a zvolna pečeme dalších 30 minut. Pak do pekáčku přidáme zbylé hrušky nakrájené na osminky a několik hřebíčků. Pečeme ještě zhruba 45 minut.
Po uplynutí této doby kachnu odklopíme a ještě potřeme lehce medem. Teplotu zvýšíme na 180 °C a za občasného přelévání výpekem ji dopečeme dozlatova.