Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medové jidášky :
40 g droždí
| neplný hrnek mléka
| 2 lžíce cukru
| 2 žloutky
| 500 g polohrubé mouky
| 100 g másla
| 100 g tekutého medu
| špetka soli
| 1 vejce na potření
| med na pomazání
Postup přípravy receptu Medové jidášky :
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a kvásek. Zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky (dobře se zpracovává v robotu) a necháme kynout. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme. Necháme ještě na plechu asi 20 minut kynout a upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním mažeme medem.
Fotky receptu Medové jidášky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!