Postup přípravy receptu Medové řezy plněné krémem:
Pečeme-li medové řezy s krémem, rozdělíme si těsto na 3 díly, z každého dílu vyválíme plát tak, aby byly všechny pláty přibližně stejné. Pláty přendáme na plech vytřený tukem a vysypaný moukou, propícháme hodně vidličkou a upečeme.
Ihned po upečení notně postříkáme rumem, nebo jiným likérem všechny pláty a necháme vychladnout.
Mléko a hrubou mouku svaříme na kaši, do polovychladlé kaše nakrájíme 125 g másla, zašleháme a necháme úplně vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, po lžičkách přidáváme vychladlou kaši a mícháme až všechnu kaši spotřebujeme. Krém ochutíme rumem, ořechy nebo třeba silnou černou kávou.
Pláty těsta spojíme krémem a mírně zatížené necháme odležet v chladnu alespoň dvě hodiny. Potom potřeme vrchní plát zbytkem krému a posypeme nasekanými ořechy nebo grankem.