750 g vepř. řízků /kýta/
| marináda
| 2 lžíce sojové omáčky
| 50 g oleje
| 3 str. česneku
| 2 lžičky medu tmavého
| 1/2 lžičky zázvoru mletého
| 1 lžíce worcestru
| pepř
| 1 lžíce octa
| dle potřeby zelenina
| trocha oleje na smažení
Postup přípravy receptu Medové řízky neřízky:
Na marinádu smícháme olej, tmavý med, sójovou a worcestrovou omáčku, ocet, rozetřený česnek a zázvor. Marinádu přivedeme k varu a pak necháme vychladit.
Vepřovou kýtu nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme a přes noc naložíme do marinády.
Druhý den naložené maso naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a doměkka upečeme.
Medové řízky neřízky podáváme s bramborem a obložené zeleninou.
Fotky receptu Medové řízky neřízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!