Postup přípravy receptu Medové zelí:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozpustit a základ přivedeme do varu.
Pak přisypeme nakrájené zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Pokud je potřeba, přiléváme pouze horkou vodu. Pak zelí ochutnáme - musí být na skus měkké. Do vroucího zelí přidáme med, citronovou šťávu a dochutíme solí.
Ve vodě si rozkvedláme mouku a zelí zalijeme. Ještě 10 - 15 minut prohřejeme. Pokud máme raději zelí sladší, můžeme ještě i na závěr vmíchat med.
Medové zelí podáváme s medovou kachnou a houskovým knedlíkem.