Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Velký roční horoskop na rok 2026Velký roční horoskop na rok 2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.12. 2025
Dnes má svátek Žaneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Medové zelí

fotka Medové zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Medové zelí:

1 sklenice steril. bílého zelí  | 1 citron  | 1 cibule větší  | 100 ml horké vody  | 1 lžíce /vrchovatá/ hl. mouky  | 4 lžíce medu  | 1 lžíce drcený kmín  | 2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu Medové zelí:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozpustit a základ přivedeme do varu.

Pak přisypeme nakrájené zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Pokud je potřeba, přiléváme pouze horkou vodu. Pak zelí ochutnáme - musí být na skus měkké. Do vroucího zelí přidáme med, citronovou šťávu a dochutíme solí.

Ve vodě si rozkvedláme mouku a zelí zalijeme. Ještě 10 - 15 minut prohřejeme. Pokud máme raději zelí sladší, můžeme ještě i na závěr vmíchat med.

Medové zelí podáváme s medovou kachnou a houskovým knedlíkem.


Fotky receptu Medové zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Medové zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !