Postup přípravy receptu Medovník s pudinkovým krémem:
Nad parou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.
Z těsta si uděláme pět kousků, které dáme do pytlíku, aby neokoraly. Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu (nastrouháme na vrch medovníku). Vykrojená kola upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min.
Na krém: uvaříme pudink. V misce si ušleháme máslo, žloutek, oříšky a cukr, nakonec přidáme vychladlý pudink.
Placky budeme potírat sirupem, který si připravíme:
z 5 lžic cukru krystal, 150ml převařené vody a 75 ml rumu nebo rumového aroma.
Placky poté potíráme sirupem (z obou stran, aby byl medovník vláčný), krémem a přiklopíme na sebe. Vršek dortu potřeme velmi tenkou vrstvou za zbylého krému a posypeme nastrouhaným perníkem a oříšky.