Postup přípravy receptu Medovníkové srdce:
Plechovku mléka vložíme do vařící vody, vaříme zhruba 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvíráme a necháme vychladnout. Je lepší připravit si karamel den předem. Vychladlé mléko přelijeme do misky a smísíme s máslem.
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme jedlou sodu a ocet, pak i obě vejce. Po promíchání vše odstavíme a připravíme si mísu s moukou, do ní nalijeme nahřátou směs a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 5 - 7 dílů, schováme v igelitu, aby neoschly a každý dílek vyválíme do tenka. Vykrojíme srdce podle šablony. Každý plát medovníkového srdce pečeme 3 - 5 minut, dokud nezačne hnědnout.
Vychladlé pláty lepíme na sebe krémem, jeden plát necháme a rozdrobíme, případně smícháme s ořechy a posypeme povrch medovníku.
Medovníkové srdce necháme uležet.