Postup přípravy receptu Medový dortíček:
Nejdříve si připravíme medové pláty (ty lze udělat klidně i 2 měsíce odpředu, čím dříve, tím lépe, skladují se v chladu, já je dávám do ledničky mezi každé plato dám utěrku a ještě je něčím zatížím)
Začneme tím, že si dáme do hrnce 25 g másla, 75 g moučkového cukru, lžíci medu, lžíci mléka, 1/2 lžičky sody a vše za stálého míchání vaříme, dokud hmota krásně nezezlátne až nezhnědne. Hmotu necháme vychladnout (ne úplně ztuhnout!)
Na desku si nachystáme mezitím 225 g hl. mouky, 1 vejce a potom přidáme uvařenou vychladlou směs, dobře vymícháme dohromady do těsta. Těsto se rozdělí buď na 4 díly (pokud budeme péct na obdelníkovém plechu), rozválí se a upeče do zlatova. Nebo se vykrajují do tvaru kruhu dle dortové formy, pak by jich mělo vyjít 7-8. Záleží na velikosti formy. Záleží na vás, jaký tvar chcete. Pečeme je na pečícím papíře.
Krém
375 ml uvaříme s jedním vanilkovým pudingem. Střídavě pak do této hmoty přidáváme 75 g moučkového cukru a 125 g másla, důkladně to spolu rozmícháme.
Na plata pak klademe střídavě krém s marmeládou. Marmeláda je lepší kyselejší (např. rybízová). Pokud děláme obdelníková plata dáme 2 vrstvy krému a jednu vrstvu marmelády. U kulatých plat střídavě. Nahoru pak polijeme čokoládu. U dortu pak můžeme ozdobit šlehačkou.
Dobrou chuť přeji!