Použité suroviny receptu Melounový dezert s ricottou :
2 melouny po 1 kg s oranžovou a žlutou dužinou
| 5 lžic medu
| 1 lžíce bílého vinného octa
| 1 lžíce dýňového oleje
| kůra a šťáva z 1 limetky
| 1 lžíce sekané máty
| 250 g ricotty
| dřeň z 1 vanilkového lusku
Postup přípravy receptu Melounový dezert s ricottou :
Melouny překrojíme a lžičkou vybereme semínka. Z rozpůlených melounů vykrájíme malé kuličky, ze zbylé dužiny připravíme pyré. Vykrájené půlky melounů dáme stranou. Pyré smícháme se 2 lžícemi medu, octem, olejem, limetovou kůrou a šťávou a sekanou mátou. Melounové pyré smícháme s melounovými kuličkami a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Směsí naplníme vydlabané melounové půlky. Ricottu smícháme se 3 lžícemi medu a vanilkovou dření.
Fotky receptu Melounový dezert s ricottou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!