Postup přípravy receptu Meruňkové (broskvové) řezy:
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní (mouku smícháme s práškem do pečiva) a umícháme hladké těsto. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem,uhladíme a upečeme v předehřáté troubě na 200°C.
Vychladlé trochu pokropíme šťávou z kompotu (můžeme smíchat s trochou rumu),tence potřeme marmeládou - stačí 2 lžíce, jen zamáznout. Poklademe ovocem a zalejeme pudinkovým krémem. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice do druhého dne, pak potřeme ušlehanou šlehačkou a posypeme grankem.
Krém: Uvaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků pudink. Mezitím si do mísy nakrájíme na kousky máslo. Pudink hned ze sporáku vlijeme na máslo a mícháme, než se máslo rozpustí. Pak hned horké vlijeme na ovoce.
Fotky receptu Meruňkové (broskvové) řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!