Použité suroviny receptu Meruňkové lívanečky s medovým máslem:
NA MEDOVÉ MÁSLO
| 100 g změklého másla
| 2 lžíce tekutého medu
| NA LÍVANEČKY
| 140 g hladké mouky
| špetka prášku do pečiva
| špetka jedlé sody
| 1 lžíce krupicového cukru
| 1 vejce
| 150 ml mléka
| hrst sušených, předem namočených meruněk, jemně nakrájených
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Meruňkové lívanečky s medovým máslem:
1. Máslo utřete s medem a vytvarujte z něj váleček. Zabalte do fólie na potraviny a dejte chladit do lednice. Můžete ho tam mít až měsíc.
2. Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.
3. Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.
4. Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.
Fotky receptu Meruňkové lívanečky s medovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!