Postup přípravy receptu Meruňkové omelety:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V necelém 1/2 l smetany rozmícháme 4 žloutky. Přidáme špetku soli, lžičku cukru a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Do bílků přidáme špetku soli, sníh má pak pevnější konzistenci.
Pánev vymažeme máslem, rozpálíme a naléváme na ni těsto. Pánev ihned nakláníme tak, aby se na ní těsto stejnoměrně rozlilo. Dáváme ho o něco více než na palačinky. Omelety nejprve opékáme nejprve po jedné straně dozlatova, pak je obrátíme a opékáme po druhé straně.
Upečené omelety dáme do kastrůlku nad páru a když jsou všechny hotové potřeme je meruňkovým džemem, svineme a pocukrujeme.
Meruňkové omelety podáváme teplé.