Postup přípravy receptu Meruňkové suflé se sněhem:
Rýži přebereme, propereme pod studenou vodou, zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme zprudka 5 minut, pak rýži zakryjeme poklicí, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát. Takto připravenou rýži promícháme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky, moučkovým a vanilinovým cukrem a nastrouhanou citronovou kúrou do bílé pěny. Přidáme vychladlou rýži a promícháme. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do rýžové hmoty. Rozdělíme ji do máslem vymazaných ohnivzdorných formiček nebo misek, na povrch položíme půlky meruněk, misky vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme 30 minut. Těsně před upečením ušleháme z posledního bílku a krupicového cukru tuhý lesklý sníh, který rozdělíme na upečené nákypy, vložíme zpět do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a krátce zapečeme dozlatova.