1 ks listové těsto
| 5 ks meruňek
| 9 malých kostek cukru
| 1 žloutek
| na posypání mouka
Postup přípravy receptu Meruňkové vrtule:
1. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát asi 33 x 33 cm a rozkrájíme ho na čtverce 11 x 11.
2. Doprostřed každého čtverce položíme kostku cukru a přikryjeme ji půlkou meruňky.
3. Těsto potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody, nařízneme od krajů ke středu a složíme do tvaru vrtule. Potřeme zbylým žloutkem, vršek spojíme malým kroužkem z odřezaných okrajů těsta a hotové vrtule rozložíme na plech.
4. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 220 °C asi deset minut.
Fotky receptu Meruňkové vrtule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!