500 g meruněk
| 200 g višní
| 175 g mletých lískových oříšků
| 2 lžíce sójové mouky
| 3 bílky
| z půlky vanilkového lusku dřeň
| 1 špetka soli
| 150 g medu (případně javorový sirup)
| 2 lžičky citrónové šťávy
| dle chuti: práškový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Meruňkovo-višňový nákyp:
Meruňky a višně omyjeme, višně vypeckujeme a meruňky rozpůlíme a vyndáme pecku. Vysokou nákypovou mísu vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi lískových oříšků. Sójovou mouku rozmícháme ve 4 lžících vody. Bílky osolíme a ušleháme je na tuhý sníh. Za stálého míchání do něj přidáváme med, sójovou mouku a citrónovou šťávu. Poté vmícháme zbylé lískové oříšky smíchané s vanilkovou dření. Do vysypané nákypové formy vložíme polovinu meruněk a višní, přelijeme je těstem. Na to poklademe zbylé meruňky a višně. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Potom jej vyndáme, posypeme práškovým cukrem a ihned podáváme, dokud je nákyp ještě kyprý.
Fotky receptu Meruňkovo-višňový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!