Použité suroviny receptu Meruňkový koláč s mandlemi:
50 g rozpuš. másla
| 450 g meruněk, rozpůl. a vypeck.
| 50 g celých loup. mandlí
| 2-3 lžíce krup. cukru
| na mandlový korpus:
| 50 g hl. mouky
| 200 g mletých mandlí
| 80 g moučk. cukru
| 140 g rozpuš. másla
| 2 velká vejce
Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s mandlemi:
1. Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C.
2. V mixéru nebo ručně zpracujte přísady na korpus. Hladké těsto rozprostřete do vymazané formy o průměru 23 cm a naklaďte na něj ovoce řezem navrch. Do každé meruňky vložte mandli, potřete zbylým máslem a posypte cukrem.
3. Pečte asi čtyřicet minut, až jsou meruňky měkké a karamelizované a těsto kypré a zlatavé. Před vyjmutím z formy nechte koláč pět minut odpočinout.
Fotky receptu Meruňkový koláč s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!