Postup přípravy receptu Meruňkový táč:
Mléko ohřejeme aby bylo teplé, do něho nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej a vejce. Až kvasnice vzejdou, přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, nemělo by být příliš tuhé, radši řidší. S moukou opatrně, každá saje tekutinu jinak. Napřed dám do mísy míň mouky a až je všechno smíchané, podle potřeby přidávám a zapracovávám další. Dva plechy vyložíme papírem na pečení a na každý "kydneme" doprostřed polovinu těsta. Rukama těsto rozprostřeme po celém plechu (když si ruce pořádně potřeme olejem, těsto se na ně vůbec nelepí). Na těsto naskládáme půlky meruněk řeznou stranou nahoru, posypeme drobenkou a upečeme dorůžova (200 °C, 15 - 20 minut), můžeme udělat i švestkový táč.