Postup přípravy receptu Meruňky ve vinném těstíčku:
1. Meruňky rozpůlíme, vyjmeme pecku, omyjeme a necháme okapat. (Pokud jsou meruňky tvrdé, spaříme je nejprve teplou vodou.)
2. Mouku smícháme v misce se solí, žloutky a vínem. Ruční metlou vypracujeme hladké těstíčko, které necháme asi 15 minut odpočinout. Z bílku a vanilínového cukru ušleháme pevný sníh. Sníh vmícháme do těstíčka, pak rozehřejeme máslo a vmícháme ho také do těstíčka (bez vychladnutí).
3. Necháme rozpálit olej na smažení. Meruňky obalujeme postupně v těstíčku a hned je smažíme.
4. Usmažené meruňky obalujeme ve směsi skořicového a vanilínového cukru. Meruňky ve vinném těstíčku podáváme teplé.
Na obalení:
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
TIP: Pokud uvažujeme meruňky ve vinném těstíčku jako hlavní jídlo, můžeme je servírovat např. s kopečkem zakysané smetany apod.