1 litr kuřecího vývaru
| 750 ml vody
| 250 g čočky
| 1 plátek anglické slaniny
| 1 velká cibule
| 2 stroužky česneku
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| 2 lžíce sekané petrželky
| 1 bobkový list
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Mexická čočková polévka:
Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a vyškvaříme na pánvi. Slaninu vyjmeme a tuk uchováme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na tuku ze slaniny osmahneme cibuli, česnek a kmín. Vmícháme slaninu, propláchnutou a okapanou čočku, zalijeme vývarem a vodou. Okořeníme petrželkou, pepřem a bobkovým listem, osolíme. Vaříme zvolna pod pokličkou 25 minut do měkka.
Z polévky vyjmeme bobkový list a čočku rozmačkáme. Vařená vejce oloupeme a jemně nasekáme. Porce polévky zdobíme nasekaným vejcem.
Fotky receptu Mexická čočková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!