Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexická koriandrová polévka s knedlíčky:
1,5 l masového vývaru
| 1 plechovka loupaných rajčat
| 1 zelená paprika, nakrájená
| 1 velká cibule, nakrájená
| 100 g dlouhozrnné rýže
| sůl, pepř, hrst čerstvých lístků koriandru, případně tabasco na dochucení
| NA KNEDLÍČKY
| 250 g míchaného mletého masa
| 2-3 lžíce hrubé kukuřičné mouky
| 2-3 lžíce mléka
| 1 vejce
| 1 nasekaná cibulka a česnek
| drcený (mletý) koriandr
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Mexická koriandrová polévka s knedlíčky:
1. Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu. Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.
2. Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte. Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.
Fotky receptu Mexická koriandrová polévka s knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!