Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexická polévka z vepřového s fazolemi:
1/4 kg libového mletého vepřového masa
| 1 menší cibule, nadrobno nakrájená
| 1 stroužek česneku, rozdrcený
| 4 dl drůbežího vývaru, i z kostky
| 4 dl jemně nakrájených tuhých rajčat
| 1 plechovka 4,5 dl fazolí, vodu slijte a vylijte
| 1 lžička chilli koření
| 1 lžička římského kmínu
| 1/2 lžičky oregana
| 1/2 lžičky soli
| 1/4 lžičky cayanského pepře
| dle chuti: čerstvý koriandr (nať), nemáte-li dejte petrželku
Postup přípravy receptu Mexická polévka z vepřového s fazolemi:
Přestože je to podle názvu Mexická polévka, je to recept americký. V Mexiku římský kmín nepoužívají, my ostatně taky ne. Nemáme tu vůni rádi.
V kastrolu opečte do hněda vepřové, přitom ho rozšťouchejte měchačkou co máte na bramborovou kaši.
Vmíchejte cibuli a česnek, míchejte a opékejte až je cibule měkká, asi 3 minuty. Přidejte vše ostatní, uveďte do varu a pak zvolna asi 10 minut vařte. Vepřové moc nepotřebuje.
Podávejte normálně v talíři či misce, ozdobené usekaným koriandrem (petrželkou), ten je v mexické kuchyni důležitý.
Jako variantu můžete dát do misky něco uvařené rýže, byť i studené, polévka ji ohřeje, navrch kopeček zakysané šlehačky a samozřejmě petrželku.
Fotky receptu Mexická polévka z vepřového s fazolemi:
Fotky vložil: MichelePrg