Postup přípravy receptu Mexické rizoto s ananasem :
Dáme vařit rýži (já použil trojbarevnou - chutná i hezká napohled). Rajčata nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na malé kousky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nadrobno pokrájíme (množství je orientační dle velikosti a pálivosti). V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a přidáme maso. Maso osolíme a lehce opepříme. Přidáme rajčata, papričky a česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 8 minut dojít. Uvařenou rýži a kousky ananasu vmícháme do masové směsi, dochutíme solí, případně mletým chilli, na talíři zdobíme zelenou petrželkou. Poznámka: Nebojte se pálivých chillies, je to zdravé, dietní a přitom velmi chutné jídlo. A jako mnohá jídla je ještě lepší druhý den, pokud zbyde. :-)