Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mexický špíz :
750 g hovězí svíčkové nebo roštěné
| Marináda:
| 1 lžička cukru
| 1 lžička mletého pepře
| špetka chilli koření
| asi 2 stroužky prolisovaného česneku
| 1 lžíce strouhané cibule
| 4 lžíce estragonového/vinného, bazalkového/octa
| 4 lžíce červeného vína
| 1/2 až 3/4 šálku olivového oleje
| 1 lžička nakrájené čerstvé bazalky, nebo půl lžičky sušené
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Mexický špíz :
Maso nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm a naložíme do marinády připravené prošleháním uvedených přísad kromě soli-tu zamícháme do marinády až nakonec. Naložené maso uložíme nejméně na 8 hodin do chladu.
Před grilováním je vyjmeme na cedník a necháme okapat do misky. Pak kostky masa navlékneme volně na jehly a grilujeme za častého potírání zbylou marinádou.
Podáváme s rýží, může být obarvená kurkumou. Doplníme salátem nebo ostrým kečupem.
Fotky receptu Mexický špíz :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!