1 kg hovězího zadního
| 100 g kořenové zeleniny
| 50 g cibule
| 10 ml oleje
| 100 ml octa
| 120 g hořčice
| 30 g bobkového listu
| trochu pepře
| špetka soli
| 3 lžíce mleté červené papriky
Postup přípravy receptu Michalova šavle:
Převaříme ocet a vodu, přidáme sůl, kořenovou zeleninu, bobkový list. Do takto připraveného vychladlého láku vložíme maso zbavené povrchového loje a šlach, cibuli nakrájenou na kolečka a necháme dva dny odležet. Maso do nálevu ponoříme celé. Odleželé maso napíchneme na rožeň a opékáme na grilu. Při opékání ho potíráme směsí z oleje a mleté červené papriky. Postupně okrajujeme z povrchu opečené maso, potíráme hořčicí a jíme s chlebem.
Fotky receptu Michalova šavle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!