Postup přípravy receptu Míchaný salát s grilovaným tuňákem:
Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištěné fazolky podusíme 2 - 4 minuty nebo použijeme konzervované, které prohřejeme. Ze 60 ml oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku. Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi nebo na venkovním grilu, potřeným olejem, opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růžový. Poté necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostky.
Brambory rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Talíře vyložíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci. Můžeme také posypat sekanou petrželkou nebo pažitkou a podávat s toastem.