Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.10. 2025
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mikulášská štola

fotka Mikulášská štola
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Mikulášská štola:

50 dkg polohrubé mouky  | 8 dkg moučkového cukru  | 1/2 másla  | 1 vejce  | 1 žloutek  | 2,5 dkg droždí  | 2 dl mléka  |  sůl

Postup přípravy receptu Mikulášská štola:

Kváskem (trochu mléka a mouky, droždí, cukr) zaděláme těsto a necháme vykynout. Prohněteme a vyválíme obdélník (35x25 cm). V podélném směru do středu rozetřeme vedle sebe dvě náplně. Ovocnou - nasekané sušené meruňky promíchané s rozinkami a ořechovou - nasekané ořechy a nasekané oloupané mandle. Těsto v podélném směru přehrneme po obou stranách přes náplň do středu (náplně zakryjeme). Těsto lehce přitiskneme a položíme na vymazaný plech. Necháme 30 minut na plechu kynout. Potřeme máslem a pečeme krátce při 200°C, zmírníme teplotu a dopékáme mírněji. Horkou upečenou štolu potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.


Fotky receptu Mikulášská štola:

Mikulášská štola
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Mikulášská štola
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !