Postup přípravy receptu Svěží dvoubarevné dortíky:
Piškot světlý: vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme olej a minerální vodu. Nakonec pomalu přidáváme přes síto mouku s pr.do pečiva. Na normální plech – na pečící papír. Těsta je slabá vrstva, ale to právě stačí, naskočí a celkové nebude moučník moc vysoký. Upečeme na 150 st., až se papír s piškotem odlepí od hrany plechu – je upečený. Piškot tmavý : postup stejný, jen přidáme lžíci kakaa, kterou zamícháme do mouky. Světlý piškot natřeme marmeládou + 1/3 náplně (nebo jen marmeládou).
Přiklopíme tmavý piškot, zase marmeláda + zbytek náplně, poklademe ovocem čerstvým, z mražáku, nebo zavařeným. Dortové želé vmícháme do ¼ l šťávy z ovoce, zahřejeme nejlépe v hrnci na mléko a až začne pískat, tak 1 minutu vaříme. Po lžičkách naléváme na hotový piškot.