Vložil: | Uuu |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Milánské dušené osso buco:
10 ks hovězí kližky s kostí - Osso buco
| 200 g cibule
| 300 g mrkve
| 200 g řapíkatého celeru
| 300 g rajčat
| 100 g olivového oleje
| 0,5 l suchého bílého vína
| 0,3 l hovězího vývaru
| 100 g hladké mouky
| 100 g másla
| sůl, pepř, česnek, tymián, petrželka, citronová kůra
Postup přípravy receptu Milánské dušené osso buco:
Plátky opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibulku, česnek, očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu rajčat také nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme nakrájenou zeleninu, tymián a citrónovou kůru. Přilijeme víno a zvolna dusíme při mírné teplotě. Během dušení maso obracíme a přeléváme směsí zeleniny.
Těsně před dokončením přidáme krájená rajčata a zelenou petrželku.
Fotky receptu Milánské dušené osso buco:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!