50 g mletého telecího masa
| 1/4 vejce
| 1 lžíce vody
| sůl
| 1 lžička oleje
| 1 malý stroužek česneku
| 1/4 malé cibule
| mouka na obalení
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Milánské kuličky:
Mleté osolené maso promícháme s vejcem a vodou a dobře propracujeme. Z hmoty vykrajujeme lžičkou kousky velikosti vlašského ořechu a obalíme v hrubé mouce. Na oleji spaříme nakrájený česnek a drobně nakrájenou cibuli, přidáme masové kuličky, lehce opečeme, přidáme protlak a trošku podlijeme. Přiklopíme poklicí a dusíme asi půl hodiny. Během úpravy uvolňujeme kuličky ode dna a podle potřeby podléváme vařící vodou. Před podáváním vmícháme sekanou petrželku.