Použité suroviny receptu Minichleby z pšeničných klíčků:
1 kostka kvasnic
| 2 lžičky cukru
| 3/8 l podmáslí
| 2 lžičky soli
| 200 g celozrnné pšeničné mouky
| 500 g polohrubé mouky
| 100 g pšeničných klíčků
| na vymazání olej
Postup přípravy receptu Minichleby z pšeničných klíčků:
Přísady připravte v čas, aby získaly pokojovou teplotu. Kvasnice smíchejte s cukrem. Přidejte ostatní přísady a dobře promíchejte. Vypracujte těsto a nechte jej kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. Těsto se znovu prohněte a rozdělí na 6 dílů přibližně po 200 g. Z každého dílu vytvarujte šišku a nechte znovu kynout na dvojnásobek. Šišku chleba uprostřed nařízněte do hloubky asi 2 cm. Povrch
potřete vodou. Plech vložte do středu předehřáté trouby. Na dno dejte misku s vodou, když je chléb správně upečený tak na špejli po vpichu se nedrží těsto a má kůrčičku zlatavé barvy.
Fotky receptu Minichleby z pšeničných klíčků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!